У

У "Євросолідарності" просять поліцію відкрити справу щодо продюсерки "1+1"

Укрінформ
Народні депутати з фракції «Європейська солідарність» звернулися до поліції Києва з проханням відкрити кримінальне провадження щодо продюсера телеканалу «1+1» Олени Єремєєвої через зневажливі висловлювання про українську мову.

Про це повідомляє "Євросолідарність" у Facebook.

"Вчора всі обговорили ганебний і принизливий вислів продюсерки 1+1 щодо української мови. Розмови - добре, але мають настати правові наслідки. Твердження цієї продюсерки, яке, фактично, свідчить про спробу представити українську мову неповноцінною, має стати предметом кримінального провадження. Всі ознаки для цього є", - йдеться у повідомленні.

Народні депутати від «Євросолідарності» вважають, що дії продюсера 1+1 можуть містити прямий склад злочину, тому звертаються до поліції Києва з відповідною заявою.

Зокрема, на думку парламентаріїв, висловлювання Єрємєєвої про те, що українська мова підходить лише для комедій, підпадають під частину 1 статті 161 Кримінального кодексу України як “умисні дії, спрямовані на приниження національної честі та гідності, образа почуттів громадян за мовними ознаками”.

“Просимо вас відкрити кримінальне провадження за вказаним фактом, провести досудове розслідування та вжити заходів для притягнення Олени Єремєєвої до кримінальної відповідальності, передбаченої частиною першою статті 161 Кримінального кодексу України”, - йдеться у зверненні депутатів до начальника столичної поліції Андрія Крищенка.

Читайте також: Українська для комедій: мовний омбудсмен радить топам з ТБ уникати оціночних суджень

Як повідомлялося, напередодні продюсер фільмів та серіалів телеканалу "1+1" Олена Єремєєва заявила, що всі комедійні серіали для нового сезону "1+1" знято українською мовою, а мелодрами - російською. За її словами, у мелодрамах українську мову сприймати важко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-