У сутичках під Радою постраждали 16 осіб - Червоний Хрест

У сутичках під Радою постраждали 16 осіб - Червоний Хрест

Фото
Укрінформ
В ході сутичок під Верховною Радою загони швидкого реагування Товариства Червоного Хреста України надали допомогу 16 постраждалим.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила волонтер загону швидкого реагування ТЧХУ Олена Паншина.

"До нас було 14 звернень з легкими травмами, в тому числі скарги на сльозогінний газ. Ще двох осіб в напівпритомному стані, майже без свідомості, передали до "швидкої", перед тим надали першу допомогу. До нас звертались як активісти, так і правоохоронці", - зазначила вона.

Як повідомила Паншина, представники Червоного Хреста вже завершили чергування.

"Ситуація більш-менш стабілізувалась, відкрили проїжджу частину, на момент, коли волонтери вже йшли з чергування, біля сцени безпосередньо під Верховною Радою залишалось близько 50-70 людей", - розповіла представниця Червоного Хреста.

Читайте також: Поліція розібрала намети в урядовому кварталі

У Нацполіції повідомили, що внаслідок конфліктної ситуації тілесні ушкодження отримали двоє поліцейських. Їх доставили у лікарню для надання медичної допомоги.

"За підозрою у скоєнні протиправних дій до територіального управління поліції доставили одного активного учасника інциденту. Після з’ясування усіх обставини його діям буде надана правова оцінка", - заявили у поліції.

Сутички біля Верховної Ради/ Фото: Володимир Тарасов

Як повідомляв Укрінформ, під Верховною Радою 17 грудня проходять одночасно кілька масових акцій. Зокрема, це акції щодо ринку землі, авто на єврономерах і на підтримку законопроєктів щодо Трудового кодексу. Загалом у районі Верховної Ради знаходиться кілька тисяч осіб.

Читайте також: Акція проти ринку землі тепер 100% буде безстроковою — Білецький

Раніше біля парламенту сталися сутички представників "Нацкорпусу" з поліцією. Протестувальники кидали в поліцейських камінням, запускали димові шашки та фаєри.

Правоохоронці затримали кілька мітингувальників.

Одного з протестувальників під ВР України забрала карета "швидкої", ймовірно представника "Національного корпусу".

Фото: Володимир Тарасов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-