Зеленський пояснив, чому його помічник зустрічався в Мадриді з адвокатом Трампа

Зеленський пояснив, чому його помічник зустрічався в Мадриді з адвокатом Трампа

Укрінформ
Помічник Президента України Андрій Єрмак зустрічався у Мадриді з адвокатом президента США Рудольфом Джуліані, щоби засвідчити позицію готовності України до діалогу та посилення міждержавних відносин.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час пресмарафону 10 жовтня, відповідаючи на запитання журналістів щодо зустрічі адвоката президента США Рудольфа Джуліані з помічником Президента України Андрієм Єрмаком у Мадриді.

"Пан Джуліані сказав, що прилітає до Києва і ні з ким із представників влади (України) не зміг зустрітися... Він має відносини з Президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом, і доповів президентові, що влада в Україні не хоче йти на будь-який контакт зі США. Це не є правдою, тому що ми хочемо потужних відносин. Тому пан Єрмак зустрівся з ним, аби сказати про те, що ми готові зустрічатися, але на офіційному рівні: президент повинен зустрічатися з президентом", — зазначив Зеленський.

Водночас на запитання журналістів, чому зустріч Джуліані та Єрмака відбулася саме в іспанській столиці, Зеленський відповів: "Обрали дуже красиве місто. Я не знаю, чому вони повинні були зустрітися саме в Мадриді".

Читайте також: Адвокати інформатора у справі Трампа заявили, що він не працював на політиків США

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня адвокат президента США Рудольф Джуліані провів переговори з помічником президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком в Мадриді.

За інформацією BuzzFeed, Джуліані заявив, що на зустрічі з Єрмаком повідомив помічнику Зеленського про "стурбованість" адміністрації Штатів стосовно того, що глава Офісу Президента Андрій Богдан займає "таку посаду при Президентові України", і може "негативно" впливати на главу Української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-