Зеленський: Ми не втручаємося у чужі вибори

Зеленський: Ми не втручаємося у чужі вибори

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський каже, що на нього ніхто не може і не буде тиснути і не хоче, аби Україну втягували у вибори іншої незалежної країни, а його слова були використані задля чиєїсь перемоги чи поразки.

Про це він заявив, спілкуючись з українською пресою у Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Незалежність - дуже важливий аргумент для кожної демократичної країни. Я не хочу, щоб будь-яка моя відповідь була спрямована на те, щоб нас з вами залучили в вибори іншої країни, у будь-який результат, будь-яку перемогу чи поразку", - відповів він на питання журналіста, чи здійснювався на нього будь-який тиск.

Президент додав, що не хоче займатися втручанням у вибори іншої країни.

"Тому я сказав: на мене ніхто тиснути не може і ніхто тиснути не буде", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський 23–26 вересня перебуває з робочим візитом у США, де бере участь у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

25 вересня він також провів перемовини з президентом США Дональдом Трампом.

Як повідомляв Укрінформ, скандал у США зчинився, коли співробітник розвідки, котрий опрацьовував телефонну розмову Дональда Трампа з "іноземним лідером" (яким американські ЗМІ вважають Володимира Зеленського), подав скаргу своєму керівництву. Його непокоїли окремі висловлювання господаря Білого дому, що можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою примусити відкрити розслідування проти родини Джо Байдена, який є головним конкурентом Трампа на виборах президента США.

24 вересня Трамп пообіцяв оприлюднити стенограму телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським від 25 липня, яка стала предметом останніх політичних загострень у США. Згодом він заявив, що отримав формальну згоду української сторони на оприлюднення повної стенограми розмови з Володимиром Зеленським — аби довести, що не тиснув на свого українського колегу.

Тим часом спікер Палати представників Ненсі Пелосі оголосила про початок формальної процедури імпічменту Дональда Трампа, якій передуватимуть розслідування в комітетах нижньої палати Конгресу.

У середу, 25 вересня, пресслужба Білого дому виклала у відкритий доступ розсекречений документ зі стенограмою телефонної розмови президентів України і США від 25 липня, яка стала причиною політичного загострення у Сполучених Штатах останнім часом.

Фото на першій сторінці: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-