Зеленський нагадав Лаврову, що Росія має повернути Україні її території

Зеленський нагадав Лаврову, що Росія має повернути Україні її території

Відео
Укрінформ
Глава МЗС Росії Сергій Лавров підійшов в ООН до президента України та розповів, що хоче, аби закінчилася війна на Донбасі, на що Зеленський відповів, що готовий і в такому разі треба віддати Україні її території.

Про це сам Зеленський розповів, спілкуючись з українською пресою у Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Пан Лавров підійшов до мене. Сказав: «Я хочу познайомитися» і додав: «Ми дуже хочемо, щоб закінчилася війна на Донбасі». І привітав з обміном (полоненими - ред.)», - переповів Зеленський слова глави російської дипломатії. 

Читайте також: Викривач "неприпустимої" пропозиції Трампа Зеленському прийде в Конгрес США

Президент України пояснив, що розмова була дуже короткою і вимушеною, оскільки вони з Лавровим стояли в одній черзі на одному з заходів в ООН. Він розповів, що Лавров стояв одразу позаду нього і пожартував, що «тут ми були попереду». 

«Я сказав: «З нашого боку - ми робимо все. Це наша країна. Це наша земля. Ви готові? Якщо ви готові, це добре. Давайте закінчимо війну. Віддамо нам наші території. Обміняємо людей», - передав Президент України зміст своєї відповіді. 

Читайте також: Зеленський впевнений, що переконав Трампа: Крим — це Україна

Зеленський також сказав Лаврову, що хоче припинити війну на Донбасі, «зупинити вбивства наших людей, наших військових, наших громадян». 

Нагадаємо: раніше російські пропагандистські ресурси повідомили, що глава МЗС РФ Сергій Лавров поспілкувався в ООН з українським президентом та обговорив, зокрема, тему Донбасу. 

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський 23–26 вересня перебуває з робочим візитом у США, де бере участь у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-