Росія підписала Мінські угоди, але не хоче їх виконувати — Волкер

Росія підписала Мінські угоди, але не хоче їх виконувати — Волкер

Укрінформ
Мінські угоди мають усі необхідні складові для досягнення успіху в їх реалізації, але Російська Федерація не визнає своєї відповідальності і не виконує зобов'язань.

Про це заявив Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер під час виступу на щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), яка проходить у Києві 12-14 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мінські угоди містять усі необхідні складові для того, щоб Мінський процес був успішний. Питання не в тому, який формат переговорів, проблема в тому, що Росія не визнає своєї відповідальності відповідно до Мінських домовленостей. Росія підписала (Мінські угоди - ред.), у неї є зобов'язання, але вона не хоче виконувати, не визнає їх", - зазначив він.

Волкер підкреслив, що Росія натомість "удає", що її немає на Донбасі, що вона не несе жодної відповідальності, що в України є внутрішня проблема і що Україна має вести перемовини з двома так званими "народними республіками".

"Потрібно вести роботу з Росією, щоб вона визнала свої зобов'язання відповідно до цього процесу", - сказав спецпредставник США.

Читайте також: Волкер нагадав, що вибори на Донбасі можливі лише тоді, коли там буде безпечно

Водночас він наголосив, що намагаючись використати конфлікт на Донбасі для тиску на Україну, Росія зробила Україну сильнішою й успішнішою.

"Це не та ситуація, коли є внутрішній конфлікт чи громадянська війна, чи етнічний конфлікт. Росія використовувала цей конфлікт, намагаючись натиснути на Україну, на уряд України. Воно не працює. Україна стала ще успішнішою, сильнішою як демократія, як державні інституції", - переконаний Волкер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-