Труба розповів, що шукають у Раді слідчі ДБР

Труба розповів, що шукають у Раді слідчі ДБР

Укрінформ
Державне бюро розслідування встановлює, чи порушили окремі керівники Апарату Верховної Ради України правила експлуатації сенсорно-обчислювальної системи у парламенті.

Про це сказав директор ДБР Роман Труба у Telegram.

"Що планували та вже зробили окремі керівники Апарату ВР, чи порушили вони правила експлуатації використання сенсорно-обчислювальної системи – ДБР і встановлює. До речі, ми приходили не з обшуками, а з оглядом, на який отримали дозвіл першого заступника керівника Апарату ВР", - розповів Труба.

Він підтвердив, що 23 та 27 серпня слідчі ДБР спільно з оперативним підрозділом СБУ проводили огляд центру управління системою "Рада".

"Чому? Ми отримали інформацію, що керівництво Апарату Верховної Ради України збирається терміново вводити сенсорну кнопку як обов’язковий елемент під час голосування народних депутатів України", - зазначив Труба.

При цьому він зауважив, що ДБР прийшло до центру управління "Ради", тому що "використання сенсорної кнопки поставило би під сумнів легітимність усіх ухвалених законів народними депутатами, адже наразі її функціонування не передбачено чинним законом "Про Регламент Верховної Ради України".

Читайте також: Слідчі дії у Раді: стало відомо, хто викликав силовиків

Як повідомляв Укрінформ, вранці 27 серпня Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив про блокування Службою безпеки України та Державним бюро розслідування центру управління системою "Рада-3" у парламенті, що не дало змоги провести заплановане випробування так званої сенсорної кнопки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-