Гройсман доручив прописати “держтаємницю” у законі про оборонне замовлення

Гройсман доручив прописати “держтаємницю” у законі про оборонне замовлення

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив розробити законопроект про внесення змін до закону про державне оборонне замовлення щодо уточнення визначення таємної інформації у секторі.

Про це він заявив під час засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Доручення Міністерству економіки, Міністерству юстиції, Міністерству оборони спільно під керівництвом першого віце-прем’єра напрацювати за тиждень цей закон (законопроект — ред.)”, зазначив Гройсман та додав, що вже наступного тижня законопроект має бути затверджений на засіданні Кабміну та направлений у парламент як першочерговий.

Читайте також: Гройсман назвав дедлайн для запуску аудиту Укроборонпрому

Відповідне доручення глава уряду надав після коментаря міністра оборони Степана Полторака щодо того, що діяльність “Укроборронпрому” не може стати прозорішою без певних змін у законодавстві.

“Але він (Укроборонпром — ред.) точно не буде більш відкритий, поки не будуть зміни до закону про державне оборонне замовлення, якими буде визначено, яка інформація є таємною, а яка ні”, - підкреслив Полторак.

Раніше Прем’єр-міністр Володимир Гройсман виступив за проведення аудиту оборонно-промислового комплексу України, і зокрема концерну Укроборонпром, не пізніше ніж через 10 днів.

Як повідомляв Укрінформ, 26 квітня у Раді зареєстрували законопроект, який пропонує ліквідувати Державний концерн "Укроборонпром" та визначити повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечуватиме формування та реалізацію державної військово-промислової політики. Генеральний директор Укроборонпрому Павло Букін заявив про готовність до аудиту та необхідність, передусім, збереження набутого, налагоджених контактів та існуючих проектів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-