Парубій: Інавгурацію в четвер Рада розгляне в першу чергу

Парубій: Інавгурацію в четвер Рада розгляне в першу чергу

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що парламент в четвер першими питаннями розгляне проекти постанов про призначення інавгурації новообраного Президента Володимира Зеленського.

Про це спікер сказав під час засідання Верховної Ради в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюся, сьогодні буде комітет, і ми будемо розглядати питання інавгурації першими (в четвер 16 травня , ред.)", - сказав Андрій Парубій.

Він також попросив авторів законопроекту, який стосується Державного бюро розслідувань, погодитися розглядати проект закону щодо ДБР у середу, а ухвалити його в четвер.

Читайте також: Зеленський відреагував на нерозгляд Радою дати інавгурації

Як повідомляв Укрінформ, Голова ВР Андрій Парубій під час Погоджувальної ради 13 травня, заявив, що парламент цього пленарного тижня планує розглянути питання про призначення дати інавгурації президента. Проте конкретної дати розгляду питання у сесійній залі спікер не назвав.

Комітет з питань регламенту та організації роботи парламенту, без рішення якого проекти постанов про дату інавгурації не можуть бути винесені до сесійної зали, планує провести відповідне засідання 15 травня.

Нині у Верховній Раді розглядають одразу кілька можливих дат проведення інавгурації: 17 травня, 19 травня, 20 травня, 26 травня і 28 травня. Був ще проект постанови про проведення церемонії 1 червня, однак його відкликали.

Сам Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. Проте ряд політичних і громадських діячів висловилися проти цієї дати, оскільки 19 травня в Україні - День пам'яті жертв політичних репресій.

Центральна виборча комісія 30 квітня оголосила офіційні результати другого туру виборів Президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на посаду президента.

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради "Голос України" та Кабміну "Урядовий кур'єр". Саме з цього моменту відраховується встановлений 30-денний термін для інавгурації новообраного глави держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-