Як тільки буде дата інавгурації, МЗС почне роботу із запрошення гостей

Як тільки буде дата інавгурації, МЗС почне роботу із запрошення гостей

Укрінформ
МЗС розпочне роботу над запрошенням міжнародних гостей та забезпеченням максимально високого рівня представлення іноземних делегацій на інавгурації новообраного Президента України Володимира Зеленського одразу після призначення дати її проведення.

Про це заявила речниця МЗС Катерина Зеленко на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щойно ми матимемо дату інавгурації новообраного президента, Міністерство закордонних справ розпочне активну роботу з того, щоб забезпечити максимально високий рівень представленості зарубіжних делегацій на церемонії інавгурації", - зазначила спікер.

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія 30 квітня оголосила офіційні результати другого туру виборів Президента України. Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів і обраний на пост президента.

3 травня результати виборів були опубліковані в офіційних виданнях Верховної Ради "Голос України" та Кабміну "Урядовий кур'єр". Саме з цього моменту відраховується встановлений 30-денний термін для інавгурації новообраного глави держави.

Читайте також: Данилюк: Інавгурація може бути або 19 травня, або затягнутися на початок червня

У Верховній Раді зареєстровано чотири проекти постанов щодо проведення інавгурації Володимира Зеленського. Два з них пропонують призначити інавгурацію новообраного президента на 19 травня, один - на 20-те, четвертий варіант пропонує провести інавгурацію у "два етапи": перший (формальний) 19 травня у Раді, другий (протокольний) 3 червня на Олімпійському або в Палаці "Україна".

Сам Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. Керівник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає, що дата інавгурації 19 травня вкрай невдала, бо припадає на День пам'яті жертв політичних репресій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-