Зубко назвав

Зубко назвав "за" і "проти" проведення інавгурації 19 травня

Укрінформ
Проведення інавгурації президента 19 травня є невдалою ідеєю, як через те, що це день жалоби, так і через те що, іноземні делегації не зможуть підготувати свої візити в Україну.
Таку думку у ток-шоу на телеканалі "Прямий" висловив віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко.

"Дуже багато "проти", дуже багато "за". Тому що всі розуміють і люди очікують інавгурації для того, щоб побачити… Ви запитаєте мене як людину: чи хотів би я проводити день своєї інавгурації в день жалоби? Ні. День жалоби – це день жалоби. Буквально три дні тому мій товариш повернувся з Ізраїлю і сказав про те, що коли наступає хвилина жалоби, то зупиняється вся країна", сказав Зубко. Він підкреслив, що на його думку це буде невдалим рішенням.

До цього віце-прем'єр додав, що у ситуації, коли 14 травня призначається інавгурація на 19-те, буде дуже складно запланувати і приїзд керівників інших держав, і логістику, і безпеку і можливість підготовки двосторонніх зустрічей. "Тому що вже тут починають працювати МЗС двох країн", - пояснив Зубко. І щоб ефективно використати приїзд інших керівників, потрібно спланувати не лише святкування інавгурації, а й проведення двосторонніх зустрічей.

Читайте також: Каплін пропонує провести частину інавгурації Зеленського на "Олімпійському"

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді вже зареєстровано 4 проекти постанов щодо проведення інавгурації Володимира Зеленського. Два зних пропонують призначити інавгурацію новообраного президента Володимира Зеленського на 19 травня, один — на 20-те. Е й варіант провести інавгурацію у “два етапа”: перший - формальний 19 травня у Раді. Другий - протокольний 3-го червняна Олімпійському або в Палаці "Україна".

Сам Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня. На його зустрічі з керівництвом ВР і главами депутатських фракцій, крім 19 травня, обговорювалося також 28 травня як можлива дата проведення урочистого засідання.

Керівник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає, що дата інавгурації 19 травня вкрай невдала, бо припадає на День пам‘яті жертв політичних репресій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-