Геращенко про заяву Зеленського: Україна не потребує референдуму щодо НАТО

Геращенко про заяву Зеленського: Україна не потребує референдуму щодо НАТО

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко нагадує, що закріплений у Конституції курс на НАТО не потребує жодного референдуму, як це намагаються подати в команді кандидата на пост Президента Володимира Зеленського.

Про це вона написала у середу на своїй сторінці у Facebook.

"Вступ до НАТО не потребує жодного референдуму. На відміну від вступу до ЄС. Для мене заяви про референдум по НАТО і автономію Макєєвкі - Горлівки і т. д. - з однієї методички", - підкреслила вона.

Крім того, за словами Геращенко, Мінські домовленості не передбачають жодну автономію окупованих територій: "Донецьк і Луганськ повернуться в Україну. Але точно не на умовах Кремля. Крим теж повернеться, попри весь спротив Кремля. Донецьк і Луганськ, як і жоден інший регіон, не можуть і не будуть блокувати наш шлях до ЄС і НАТО. Мінські угоди, до речі, визначають особливості місцевого самоврядування двох окупованих регіонів ( ля їх плавного повернення в юридичне поле України), але там немає жодного слова про автономію".

Перший віце-спікер зазначила, що Верховна Рада ніколи не підтримає автономію окупованих територій, якщо, звісно, на президентських і парламентських виборах "не відбудеться реванш".

Читайте також: Донецьк і Луганськ попередньо згодні на автономію у складі України — Медведчук

Як повідомлялося, в інтерв'ю телеканалу "Україна", яке у запису вийшло в ефір ввечері 7 квітня, Зеленський зазначив, що підтримує курс України до НАТО, однак сам вступ до Альянсу має відбутися "через референдум".

Зеленський заявив, що готовий до переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним щодо питання війни та миру на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-