ГПУ розслідує ймовірне втручання Ситника у президентські вибори у США

ГПУ розслідує ймовірне втручання Ситника у президентські вибори у США

Укрінформ
Генпрокуратура України розпочала розслідування можливого втручання українців у вибори президента США 2016 року на користь кандидата Гілларі Клінтон.

Про це генпрокурор Юрій Луценко сказав у інтерв’ю американському The Hill.

«Сьогодні ми розпочнемо кримінальне розслідування з цього приводу і дамо правову оцінку цій інформації", - заявив Луценко.

Він розповів, що йдеться про дослідження наданих народним депутатом даних про те, що директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник нібито намагався вплинути на перебіг президентських виборів у США 2016 року на користь Гілларі Клінтон. Зокрема, йдеться про оприлюднення фінансових звітів щодо співпраці тодішнього глави кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта з "Партією регіонів".

“Цей член парламенту навіть додав аудіокасету, де кілька чоловіків, один з яких мав голос, схожий на голос пана Ситника, обговорювали це питання”, - зазначив Луценко.

Генпрокурор також наголосив на необхідності докорінних реформ у державі.

Читайте також: Путін шантажує українців, аби отримати вигідний для себе результат виборів - Луценко

“Ми завжди підкреслювали необхідність глибоких, всеосяжних і своєчасних реформ, які відповідають вимогам українського народу, висловленим під час Революції гідності: припинення системної корупції, пришвидшення економічного зростання та європейське майбутнє для всіх українців”, - сказав Луценко.

Він висловив переконання, що Україні потрібні “цілеспрямовані чиновники в уряді та сильні антикорупційні установи”, так само як і співпраця з партнерами у питанні реалізації реформ та боротьбі з корупцією, зокрема зі Сполученими Штатами.

Як повідомлялося, у жовтні 2017 року Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом народного депутата Борислава Розенблата до директора НАБУ Артема Ситника та народного депутата Сергія Лещенка. Позивач просив суд визнати протиправними дії очільника НАБУ Ситника щодо розголошення та поширення інформації про громадянина США Манафорта, глави передвиборчого штабу кандидата у президенти США Дональда Трампа, щодо наявності прізвища та підписів Манафорта в "чорній бухгалтерії Партії регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком втручання у виборчі процеси США у 2016 році та завдало шкоди інтересам України.

Рішенням суду від 11 грудня 2018 року зазначені дії Ситника, а також Лещенка щодо втручання у зовнішню політику України шляхом поширення даної інформації про Манафорта, визнано протиправними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-