Жодної реакції Росії на резолюцію ПАРЄ не буде — Огризко

Жодної реакції Росії на резолюцію ПАРЄ не буде — Огризко

Укрінформ
Російська Федерація ніяк не реагуватиме на ухвалену резолюцію ПАРЄ, яка засудила морську агресію РФ і визнала українських моряків військовополоненими.

Про це заявив в ексклюзивному коментарі кореспонденту Укрінформ екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, відповідаючи на питання щодо реакції Росії на ухвалену резолюцію світової спільноти.

“Жодної реакції з боку Росії не буде, тому що для Росії міжнародне право — це ганчірка, об яку вони витирають ноги. Тому очікувати, що після прийняття чергової резолюції Росія поміняє свою позицію — це фантазії. Для того, щоб вона її поміняла, Росію до цього треба примусити”, - наголосив Огризко.

На його думку, Захід поки що до примусу не готовий, "він готовий лише на заклики до деескалації", вмовляючи жертву і агресора помиритись і залишитись на своїх позиціях.

Читайте також: Денісова прокоментувала резолюцію ПАРЄ

“За цих обставин це (ухвалення резолюції — ред.) практичного результату не дасть, - наголосив Огризко. - Можливо, з часом, коли ця резолюція буде розглядатись в ЄСПЛ, тоді вона додасть якогось аргументу, що справді така поважна структура, як ПАРЄ, свого часу засудила і визнала українських моряків військовополоненими”.

Як повідомляв Укрінформ, резолюцію ПАРЄ "Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці" ухвалено у четвер, 24 січня.

Резолюцію підтримали 103 делегати, утрималися - 16 та три були проти.

Це перший міжнародний документ, який офіційно визнає статус захоплених у районі Керченської протоки українських військових моряків як військовополонених, та закликає Москву негайно їх звільнити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-