Клімкін обговорив з Могеріні посилення санкцій ЄС проти Росії

Клімкін обговорив з Могеріні посилення санкцій ЄС проти Росії

Укрінформ
Глава МЗС України Павло Клімкін обговорив з Високим Представником ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федерікою Могеріні шляхи вдосконалення санкційної політики проти Росії за підрив територіальної цілісності та суверенітету України.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за результатами зустрічі Клімкіна і Могеріні на полях 25-го Міністерського засідання ОБСЄ в Мілані.

"Міністр детально зупинився на доказах спланованого здійснення акту неприхованої агресії РФ проти України в районі Керченської протоки і, як наслідок, загострення безпекової ситуації в Чорному і Азовському морях... На порядку денному зустрічі серед іншого перебували шляхи подальшого вдосконалення санкційної політики проти Росії за підрив територіальної цілісності та суверенітету України, а також питання підтримки з боку ЄС реформ у секторі безпеки і оборони України та виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в прес-службі МЗС, сторони обговорили ситуацію на Донбасі та перспективи започаткування Миротворчої місії ООН на підтримку імплементації Мінських домовленостей.

Читайте також: Клімкін візьме участь у зустрічі глав МЗС країн ЄС 10 грудня

Як повідомляв Укрінформ, з метою обговорення подальших спільних дій Високий представник запросила Клімкіна взяти участь у заходах в рамках засідання Ради міністрів закордонних справ країн Євросоюзу 10 грудня у Брюсселі.

Рада Європейського Союзу на рівні міністрів закордонних справ країн-членів ЄС 10 грудня обговорить агресивні дії Росії в Азовському морі.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін бере участь у 25-му засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ в Мілані. У центрі уваги його учасників - питання російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-