Першим питанням для обговорення в НАТО Клімкін назвав звільнення моряків

Першим питанням для обговорення в НАТО Клімкін назвав звільнення моряків

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін порушив під час зустрічі з міністрами закордонних справ країн НАТО питання якнайшвидшого звільнення українських моряків, які були захопленні внаслідок агресії Росії в Азовському морі.

Про це він розповів під час прес-конференції за підсумками зустрічі міністерського рівня в форматі НАТО+Україна+Грузія, яка відбулася у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мій найперший запит був, звичайно, сприяти звільненню наших моряків. Це абсолютний пріоритет. Звичайно також дуже важливо повернути наші кораблі, але залізо може почекати, а люди, за визначенням – ні", - наголосив український урядовець.

Він назвав дуже важливим той факт, що багато союзників по Альянсу вже активно комунікують з цього приводу з Росією та намагаються допомогти у вирішенні цього питання.

"Ми маємо розглядати наших моряків відповідно до Женевської конвенції як військовополонених. Тому всі російські трюки зі спробами кримінального переслідування – вони не мають нічого спільного ані з міжнародним правом, ані з міжнародним гуманітарним правом. Я закликав наших друзів і союзників послідовно тиснути на Росію у цьому питанні", - додав Клімкін.

Читайте також: Росія хоче використати анексію Криму для розширення впливу на Азов – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Павло Клімкін 4-5 грудня візьме участь у заходах на рівні міністрів закордонних справ держав-членів НАТО у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-