Президент сказав, як консолідує спільну позицію світу щодо агресії РФ

Президент сказав, як консолідує спільну позицію світу щодо агресії РФ

Керченська криза
Укрінформ
Під час кожної міжнародної телефонної розмови піднімається питання щодо спільної позиції всього світу задля звільнення українських моряків.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на нараді з обороноздатності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час кожної моєї міжнародної телефонної розмови, а сьогодні інтенсивність таких розмов надзвичайно висока, ми ставили питання консолідації спільної позиції світу стосовно вимоги до Російської Федерації щодо негайного звільнення (затриманих українських моряків - ред.). Це було прохання і (до - ред.) учасників "Великої двадцятки", і під час переговорів з держсекретарем США Помпео, з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом і з багатьма іншими для того, щоб ми зараз використовували кожну хвилину для прискорення звільнення українських воїнів", - заявив Президент.

Читайте також: Австралія в ОБСЄ закликала Росію звільнити українських моряків

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Спецпризначенці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряки.

Читайте також: Мей наполягає на санкціях проти Росії через її агресію на Азові

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-