Депутат вдягнув на сесію ПАРЄ гумові рукавиці - для захисту від

Депутат вдягнув на сесію ПАРЄ гумові рукавиці - для захисту від "токсичної Росії"

Фото
Укрінформ
Народний депутат Олексій Гончаренко попереджає про небезпеку та "токсичність", яка виходитиме від російської делегації у разі її повернення до Парламентської асамблеї Ради Європи.

Такий тролінг Гончаренко планує застосувати під час свого виступу на дебатах на осінній сесії ПАРЄ, де у вівторок буде обговорюватися питання про внесення змін до регламенту, що може забезпечити повернення російської делегації до Асамблеї, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Я взяв із собою рукавички, я буду виступати у сесійній залі ПАРЄ у цьому хімічному захисті. Адже якщо наші колеги збираються відкрити сьогодні двері для російської делегації, то вони мають чітко розуміти, що необхідно забезпечити усіх членів Асамблеї костюмами хімічного та радіаційного захисту», - пояснив Гончаренко.

Він нагадав, що у Страсбурзі також є відомий готичний собор – так само, як і у британському Солсбері.

«Треба бути дуже обережним, коли російська делегація протягне руку, то краще треба бути у цьому (у гумовому захисті – ред.)», - попередив народний депутат.

Він наголосив, що сьогодні «Росія стала токсичною в усіх сенсах».

Як повідомляв Укрінформ, у ПАРЄ у вівторок обговорять та проголосують питання щодо змін до регламенту, що визначає порядок позбавлення або обмеження повноважень національних делегацій, включаючи право брати участь у голосуваннях.

Йдеться про пропозиції до регламенту ПАРЄ стосовно відкликання або перегляду повноважень та/або прав щодо представництва та участі національних делегацій, а також щодо прав голосу членів та процедури голосування національних делегацій.

Пропозиції передбачають ускладнення для Асамблеї процедури накладання санкцій на національну делегацію, що, як пропонується, повинно отримати підтримку двох третин голосів депутатів, на відміну від простої більшості, що діє нині.

Як відомо, зазначене питання порушено у ПАРЄ у зв'язку з обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи.

Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, включаючи деяких представників керівництва організацій, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

Читайте також: Проросійське лобі у ПАРЄ сьогодні спробує повернути Росію до Асамблеї

Як наголошує віце-президент ПАРЄ, голова постійної делегації Верховної Ради України в Асамблеї Володимир Ар’єв, позиція чинного генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда у лобіюванні зняття санкцій з Росії у Парламентській асамблеї Ради Європи може призвести до знищення організації.

Заступник голови постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ Георгій Логвинський відзначає, що деякі національні делегації можуть вдатися до рішучих дій у випадку, якщо з Росії будуть зняті санкції.

Натомість чинний президент ПАРЄ Ліліан Морі Паск’є хоче діалогу та компромісу з Росією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-