Україна веде активний діалог зі США щодо протидії антисемітизму

Україна веде активний діалог зі США щодо протидії антисемітизму

Укрінформ
Україна підтримує активну взаємодію з адміністрацією і Конгресом Сполучених Штатів, а також громадськими організаціями у спільних зусиллях з протидії нетерпимості, антисемітизму та іншим негативним проявам.

Про це йдеться в заяві Посольства України в Вашингтоні, оприлюдненій у п'ятницю.

"Посольство України в США продовжує вести активний діалог з представниками Конгресу й Держдепартаменту США, єврейськими організаціями та іншими зацікавленими сторонами задля зміцнення спільних зусиль у справі протидії нетерпимості, ксенофобії, дискримінації та антисемітизму у світі", - наголошується в заяві.

Як підкреслили в Посольстві, Україна послідовно відстоює принципи толерантності й недискримінації, які набули особливої ваги після Революції гідності та в умовах агресії Росії проти України. "Відповідно до результатів міжнародних досліджень, Україна має найнижчий рівень антисемітизму серед усіх країн Центральної та Східної Європи", - підкреслюється в заяві.

Читайте також: Влада рішуче реагуватиме на будь-які прояви антисемітизму - Порошенко

Сьогодні все українське суспільство, "незалежно від національностей, віросповідання, мови, пліч-о-пліч стоїть на захисті своєї свободи та демократичних цінностей", - зауважили в українському диппредставництві.

При цьому наводиться рішуча позиція Президента Петра Порошенка, що "Україна – не місце для дискримінації та нетерпимості за будь-якими ознаками". Як наголосив глава держави, "українська влада рішуче реагуватиме на будь-які спроби посіяти ворожнечу в нашому суспільстві, а реакція українських правоохоронних органів на такі протиправні дії буде миттєвою". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-