Рада може прийняти постанову з переліком усіх політв’язнів Кремля

Рада може прийняти постанову з переліком усіх політв’язнів Кремля

Укрінформ
Верховна Рада цього тижня може ухвалити постанову, в якій будуть поіменно зазначені всі українські політв’язні в Російській Федерації, із вимогою їх негайного звільнення.

Про це заявила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, виступаючи на четвертому міжнародному форумі “Окупований півострів: чотири роки опору”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми розробили проект такої постанови Верховної Ради України, сподіваюсь, що його підпишуть всі політичні фракції і групи нашого парламенту, і цього тижня ми проголосуємо постанову, у якій перерахуємо усіх політв’язнів Кремля — і кримських татар, і українців — з вимогою їх негайного звільнення”, — зазначила Геращенко.

Водночас вона додала, що у Європарламенті відповідна резолюція з поіменним переліком українців, які знаходяться у тюрмах Росії, уже була прийнята раніше.

Читайте також: Окупанти тримають у в’язницях Криму вже “сотні і сотні” людей - Кириленко

Нагадаємо, що нещодавно Ірина Геращенко наводила цифри щодо кількості політв'язнів в Росії. За її даними, наразі в Російській Федерації утримується щонайменше 10 українських політв'язнів, а також понад 30 кримських татар,  "які так само стали в'язнями Кремля й якими Росія шантажує Україну та світ".  Крім того, на окупованих територіях знаходяться щонайменше 109 заручників, серед яких і цивільні, і військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-