Україна не раз передавала Волкеру списки заручників Кремля - Геращенко

Україна не раз передавала Волкеру списки заручників Кремля - Геращенко

Укрінформ
Сполучені Штати Америки підтримують Україну в питанні звільнення заручників та політв'язнів.

Про це сказала перший заступник Голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко під час акції біля АПУ, де родичі українців, яких незаконно утримують в тюрмах РФ та Криму, вимагали зустрічі з Президентом Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Питання звільнення заручників піднімається і під час зустрічей спеціального представника США Курта Волкера з радником президента Путіна Сурковим. Що для нас дуже важливо, що тут американська сторона займає консолідовану позицію з Україною. Неодноразово і самі заручники, і я через всі наші контакти, ми передавали пану Волкеру всі списки", - сказала Геращенко.

За словами Геращенко, немає такої зустрічі в Мінську, на якій Україна не порушувала б питання звільнення політв'язнів. Крім того, зазначила вона, 20 лютого відбулася розмова Порошенка із канцлером Німеччини Ангелою Меркель, і 50% часу вони присвятили саме темі звільнення заручників.

Читайте також: Геращенко прокоментувала інформацію про обмін Сенцова і Сущенка

"Українська сторона готова до того, щоб передати тих росіян, які утримуються за злочини проти України в українських тюрмах, задля звільнення наших заручників. Інше питання, на жаль, що Російською Федерацією це заблоковано. Всі ключі від всіх тюрм, чи то вони знаходяться в Кремлі, чи на окупованих територіях - лежать у Путіна в кишені", - зазначила вона.

Геращенко наголосила, що цей процес дуже складний і не залежить тільки від України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-