Україні та Польщі треба прибрати політику зі спірних питань - Розенко

Україні та Польщі треба прибрати політику зі спірних питань - Розенко

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що у ході двостороннього діалогу між урядами України та Польщі вдасться вирішити всі спірні питання та знайти порозуміння.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу", повідомляє Урядовий портал.

"Очевидно, що за один день проблему, яка виникла, ми не вирішимо, нам потрібен певний процес порозуміння і я сподіваюся, що в рамках діалогу з урядом Польщі ми зробимо все можливе, щоб уникнути нікому з нас не потрібного загострення. Адже ми чудово розуміємо, хто цим загостренням хоче скористатися, ми чудово розуміємо, що до руйнування українських пам’ятників в Польщі і до плюндрування польських пам’ятників в Україні причетний не хто інший, як Росія", - сказав Розенко.

За його словами, зустріч президентів України та Польщі, яка відбулася наприкінці минулого року, чітко засвідчила прагнення до порозуміння і вирішення спірних питань . "Зустріч двох президентів – це потужний сигнал, в тому числі й гарячим головам, що розхитати добросусідські відносини між Польщею і Україною нікому не вдасться. Ми зробимо все, щоб не дати третій стороні відкинути взаємини двох держав на століття назад", - наголосив віце-прем’єр.

Читайте також: У Раді назвали маніпуляцією польські заяви про "українських біженців"

Розенко також зазначив, що процес пошуку порозуміння має бути максимально деполітизований. "Потрібно деполітизувати цей процес, ми повинні відділити внутрішні польські та внутрішні українські процеси від теми двосторонніх відносин, особливо це стосується непростих питань історії. Ми маємо дати можливість дискутувати навколо історичних питань насамперед історикам, ми не повинні накручувати суспільство гаслами чи критикою один одного", - підкреслив він.

На переконання урядовця, це має бути абсолютно рівноправний спільний діалог між двома сторонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-