Раді рекомендують додати САП ще 25 прокурорів

Раді рекомендують додати САП ще 25 прокурорів

Укрінформ
Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Раді ухвалити закон про збільшення кількості прокурорів САП.

Для цього - ухвалити в першому читанні ухвалити за основу та в цілому законопроект "Про внесення змін до ст. 7 Закону України "Про прокуратуру" (щодо забезпечення діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури)" № 7271. Таке рішення було ухвалене на засіданні комітету 20 грудня, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 7 Закону України "Про прокуратуру", якими, зокрема, встановлюється штатна чисельність Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на рівні 70 прокурорів і закріплюється повноваження утворення, визначення структури і штату САП генеральним прокурором.

"Ухвалення цього законопроекту посилить нашу незалежність від Антикорупційного бюро. Зараз штат САП становить 45 прокурорів. Зважаючи на те, що в НАБУ зростає кількість проваджень, нам буде надалі все складніше справлятися наявними силами. Ми пропонуємо закріпити в законі цифру в 70 прокурорів як 1/10 від усього складу НАБУ. Така кількість буде найбільш оптимальною", - пояснив керівник САП Назар Холодницький.

Читайте також: САП поверне у бюджет 45 невикористаних мільйонів

Водночас він уточнив, що мова йде не про керівні посади, тому збільшення кількості прокурорів до 70-ти стосуватиметься лише рядових посад, тобто "звичайних прокурорів, які повинні здійснювати процесуальне керівництво".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-