Атаку Трампа у Тwitter пов'язують з його бажанням згорнути розслідування щодо РФ

Атаку Трампа у Тwitter пов'язують з його бажанням згорнути розслідування щодо РФ

Укрінформ
Закиди президента США Дональда Трампа на адресу генпрокурора Сешнса щодо його провалу в розслідуванні "злочинів" Клінтон та зусиль України "просунути" її президентство можуть бути пов'язані з бажанням Трампа замінити Сешнса, щоб згодом посунути й спецпрокурора Роберта Мюллера, який наразі очолює розслідування по Росії.

Про це пише у вівторок американське видання The Washington Post.

"Президент Трамп та його радники в приватному порядку обговорюють можливість усунення генерального прокурора Джеффа Сешнса", - зазначається в публікації.

При цьому підкреслюється, що питання відставки або звільнення генпрокурора останнім часом порушувалось у Білому домі все частіше.

"Деякі представники оточення Трампа розглядають заміну Сешнса як потенційну частину стратегії усунення спецпрокурора Роберта Мюллера та припинення його розслідування, яке намагається встановити, чи координувала кампанія Трампа з Кремлем зусилля із впливу на вибори 2016 року", - наводить видання висловлювання джерел, обізнаних із ситуацією.

Читайте також: Трамп заявив про спроби України саботувати його виборчу кампанію

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок зранку Трамп оприлюднив серію твітів, у яких звинуватив Сешнса в "дуже слабкій позиції" щодо розслідування "злочинів" Гілларі Клінтон, а також зусиль України саботувати його президентську кампанію минулого року.

Раніше Сешнс вважався однією з фігур близького оточення Трампа, якому президент висловлював високий рівень довіри. На певному етапі Сешнс був змушений самоусунутися від розслідування щодо втручання Росії у вибори в США після того, як був спійманий на брехні в Сенаті щодо його контактів з представниками російського уряду. Замість нього розслідування очолив спеціально призначений спецпрокурор Мюллер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-