Антикорупційний комітет Ради збирає засідання щодо

Антикорупційний комітет Ради збирає засідання щодо "патентного тролінгу"

Укрінформ
Підкомітет з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету з питань запобігання та протидії корупції на засіданні 17 липня розгляне поточні корупційні ризики державного управління в сфері інтелектуальної власності.

Про це повідомляє офіційний портал Верховної Ради України.

"17 липня о 14 год. 15 хв. відбудеться засідання підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції на тему: «Поточні корупційні ризики державного управління в сфері інтелектуальної власності", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Затягування обрання голови ДБР впливає на репутацію України - кандидат

Як написав у Facebook голова підкомітету Ігор Луценко, сфера інтелектуальної власності завжди відрізнялася непрозорістю та високим ступенем монополізації впливу на ключові процеси, що тягне за собою ризик корупції

"У зв'язку з цим заплановано обговорення стану реформування державних інституцій у сфері інтелектуальної власності в Україні, внесення змін до законодавства щодо вирішення проблем "патентного тролінгу", визначення правового режиму вичерпання прав на об'єкти інтелектуальної власності, діяльності організацій колективного управління авторськими та суміжними правами, сплати роялті користувачами", - поінформував народний депутат.

До участі у заході запрошені народні депутати України, представники Кабінету міністрів України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України», ДП «Український інститут інтелектуальної власності», ДО «Українського агентства з авторських та суміжних прав», Науково-дослідного інституту інтелектуальної власності Академії правових наук України, науковці та експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-