Указ Трампа може ускладнити видачу американських віз українцям

Указ Трампа може ускладнити видачу американських віз українцям

Укрінформ
Процедура видачі повторних віз громадянам України до США може бути ускладнена через вимогу, запроваджену указом президента Дональда Трампа щодо скасування програми Visa Interview Waiver.

Така умова міститься в тексті указу, оприлюдненому американськими ЗМІ.

"Державний секретар зобов'язаний негайно призупинити програму Visa Interview Waiver та забезпечити відповідність вимогам пункту 222 Закону про імміграцію і громадянство, параграфу 1222 8-го розділу Кодексу законів США, що вимагає від усіх осіб, які подають документи на неімміграційну візу, пройти співбесіду в особистому порядку за умови дотримання визначених законом винятків", - йдеться у пункті 8 указу.

Укрінформ направив до Державного департаменту США інформаційний запит із проханням роз'яснити ситуацію, однак відповіді наразі не надійшло.

Як повідомляло агентство, 27 січня президент США Дональд Трамп підписав указ "Захист країни від проникнення іноземних терористів до Сполучених Штатів". У ньому міститься ряд положень щодо обмеження в'їзду для громадян іноземних країн. Серед іншого вказується заборона на перетин кордону США громадянами семи країн з переважно мусульманським населенням: Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану. Ця заборона поширюється на 90 днів, у тому числі на громадян, які мають чинні візи США, видані раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-