У Мінську сьогодні обговорять обмін і загострення на Світлодарській дузі

У Мінську сьогодні обговорять обмін і загострення на Світлодарській дузі

Укрінформ
На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 21 грудня обговорять звільнення заручників, відкриття КПВВ "Золоте", а також загострення ситуації на Світлодарскій дузі.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"Розпочнеться засідання з чотирьох робочих підгруп, і вже о 14:00 (13:00 за Києвом) за місцевим часом разом з представником ОБСЄ Мартіном Сайдіком відбудеться основний раунд переговорів. У центрі уваги - обмін полоненими. Сьогодні вирішиться питання, чи обміняють 228 бойовиків на 58 українських заручників", - йдеться у повідомленні.

Крім того, учасники переговорів обговорять збільшення кількості обстрілів, Світлодарську дугу і Станицю Луганську, де не припиняються обстріли. Крім того, на порядку денному буде відкриття КПВВ в Золотому.

Очікується, що сьогодні в Мінськ прибудуть всі учасники української делегації. Її очолить Леонід Кучма.

За даними телеканалу, інформація про те, що Україна, як жест доброї волі, передає ОРДЛО 15 осіб зі списку на обмін, поки не підтверджується.

Раніше в штабі АТО заявили, що проросійські бойовики намагалися вибити Збройні сили України із займаних позицій в районі Світлодарської дуги. У ході наступальних дій російсько-терористичних військ загинули 5 українських бійців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-