Недоброчесні постачальники через суд намагаються зірвати закупівлі для армії - Жумаділов

Недоброчесні постачальники через суд намагаються зірвати закупівлі для армії - Жумаділов

Укрінформ
Недоброчесні постачальники через суд намагаються зірвати закупівлі для армії. Однак усі процеси будуть завершені вчасно, і наступного тижня стануть відомі назви компаній, із якими можна буде укладати контракти.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив голова ДП «Державний оператор тилу» Арсен Жумаділов.

«Ми плануємо завершити наші процедури в строки, як це було визначено ще тоді, коли це було оголошено. Плануємо, що вже на початку наступного тижня стануть відомі назви компаній, із якими можна буде укладати контракти, і, відповідно, протягом наступного тижня триватиме робота щодо укладання таких контрактів. Ми сподіваємось, що у всі строки укладемось, і дуже сподіваємось, що суд почує наші аргументи щодо того, що саме таким чином були сформульовані кваліфікаційні вимоги, щоб унеможливити участь недоброчесних постачальників, що вони стануть на нашу сторону, і ми завершимо наші процедури так, як ми це запланували», – розповів Жумаділов.

Він повідомив, що сьогодні відбудеться розгляд першого позову, і в Міноборони абсолютно впевнені у тих вимогах, які сформулювали до учасників торгів. Такі вимоги допускають доброчесний і спроможний бізнес до постачання і навпаки унеможливлюють участь недоброчесних постачальників із заплямованою репутацією, які не виконували свої зобов’язання перед Міноборони.

Читайте також: У Гринкевичів виявили віллу-самобуд у Львові

Відповідаючи на запитання щодо можливих затримок закупівель харчування для армії, він відзначив, що судова тяганина не позначиться на забезпеченні армії.

«Якщо затримки і будуть через те, що суд стане на сторону позивача, вони можуть бути, але знову ж таки ми оголосили ці процедури заздалегідь з тим, щоб певний запас по часу був. Станом на сьогодні ми не бачимо високоймовірних ризиків, що харчування з другого кварталу з якихось причин не відбудеться. Є весь юридичний закупівельний інструментарій для того, щоб це забезпечити, і ми на це орієнтуємось», – наголосив Жумаділов, додавши, що армія буде забезпечена абсолютно точно.

Як повідомляв Укрінформ, Державний оператор тилу оголосив у системі Prozorro перші закупівлі на харчування для ЗСУ за новою моделлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-