У Гринкевичів виявили віллу-самобуд у Львові

У Гринкевичів виявили віллу-самобуд у Львові

Фото
Укрінформ
Родина Гринкевичів побудувала у Львові без дозволів віллу, яка розташована у лісовій місцевості міста.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник міського голови Львова Любомир Зубач, передає Укрінформ.

«Гринкевичі збудували віллу у Львові без дозволів. При цьому так виглядає, що прихопили міську землю і «трохи» лісу. Басейн там, де мали би бути сади. Особняк, що своїм подвір’ям заліз на землі природо-заповідного фонду. Захоплення двох комунальних ділянок. Та самовільна дорога через ліс», - написав Зварич.

Чиновник зазначив, що про віллу-самобуд посеред лісу у мерії дізналися із запиту від журналістів. Він наголосив, що щодо оформлення чи оренди землі, як і стосовно дозволів на спорудження будинку, власники до Львівської міської ради не звертались.

За його словами, будинок збудований у районі вулиці Тракт Глинянський, а точніше – вулиць Лодія – Наступальна.

«Це колишні землі садового товариства під назвою Споживче товариство "Пролісок", які міська рада передала членам цього ж товариства у приватну власність ще далекого 1998 року. Треба сказати, що це фактично у лісі і до ділянок, які нас цікавлять, нема міської дороги. Туди можна потрапити хіба через подвір’я сусідів. І то не на авто. Або ж через ліс. Очевидно, щоб збудувати цілу віллу на сотні квадратних метрів, потрібен був заїзд для будівельної техніки. І саме для цього, так виглядає, просто посеред лісу прорубали дорогу», - додав посадовець.

У Гринкевичів виявили віллу-самобуд у Львові / Фото: Любомир Зубач

Будинок збудовано на ділянці площею 9,5 соток землі, але він там не помістився і зайняв частину іншої ділянки, яка призначена під садівництво, а не для забудови. Три з чотирьох ділянок у власності родини Гринкевичів з 2019 року, тільки одну вони придбали вже під час війни, у серпні 2022-го.

За словами сусідів, улітку 2023 року тут тривали активні будівельні роботи, які припинились на початку зими, коли сімʼя Гринкевичів опинилась в центрі корупційного скандалу. При цьому, цей маєток не зафіксований у реєстрі нерухомості, тому в межах кримінального провадження арешт на це майно не накладений.

Журналісти стверджують, що Ірина Федак купила всі чотири ділянки разом із садовими будинками на них, а у 2022 році переписала основну ділянку на доньку, де й почали будувати житловий будинок площею 600 м2. У розслідуванні вказано, що за проєктом у будинку має бути сауна, кінотеатр, спа-зона, читальний зал, спортзал, три спальні, пʼять санвузлів. За підрахунками журналістів, маєток Гринкевичів може коштувати близько 20 млн грн.

Львівська міська рада уже скерувала листи в усі можливі інстанції, аби ті вжили заходів відповідно до своїх повноважень – йдеться, зокрема, про Держгеокадастр, Державну екоінспекцію, Нацполіцію, Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства та Філію “Львівське лісове господарство” ДCГП “Ліси України".

Читайте також: Суд арештував Романа Гринкевича із правом застави в ₴500 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича під час спроби дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Працівники Державного бюро розслідувань 17 січня оголосили нову підозру львівському бізнесмену і членам злочинної організації, які завдали державному бюджету збитків майже на мільярд гривень. Їх викрито на оборудках із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України.

Підозру також оголосили сину Ігоря Гринкевича Роману. Його оголосили в розшук та затримали в Одесі при спробі перетнути держкордон.

П’ятьом особам повідомили про підозру у створенні та участі у злочинній організації та заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 ККУ).

Міністерство оборони проводить аудит всіх контрактів, зокрема і з тими компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-