Загибель Гатчінс: Болдуїн подав до суду на продюсерів фільму

Загибель Гатчінс: Болдуїн подав до суду на продюсерів фільму

Укрінформ
Актор Алек Болдуїн подав до суду на продюсерів фільму «Раст», під час зйомок якого загинула українка Галина Гатчінс, аби зняти з себе фінансову відповідальність за її смерть,

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The New York Times.

Адвокати стверджують, що контракт захищає актора від фінансової відповідальності за смерть операторки Гатчінс, і вимагають покриття судових витрат.

Болдуїн фігурує в кількох судових позовах про відшкодування збитків за те, що 21 жовтня в Нью-Мексико під час репетиції сцени з пістолетом він застрелив Гатчінс. У заяві сказано, що він не несе відповідальності за її смерть, оскільки був упевнений, що в пістолеті немає бойових патронів, і сам він не відповідає за перевірку боєприпасів або за безпеку вогнепальної зброї на знімальному майданчику.

Гатчінс «наказала Болдуїну тримати пістолет вище, так, щоб він був направлений у її бік», ідеться у документі. Обидва були переконані, що в пістолеті немає бойових патронів.

Відповідно до сценарію та за вказівками Гатчінс, Болдуїн звів курок і відпустив його, пістолет вистрілив.

Поранену Гатчінс доставили вертольотом до лікарні, де констатували її смерть.

У заяві адвокат Болдуїна стверджує, що контракт, який актор та його компанія підписали з Rust Movie Productions L.L.C., передбачає, що він не несе фінансової відповідальності за судові витрати чи претензії, що виникли у зв'язку зі смертю. У заяві, поданій до приватної арбітражної служби JAMS, міститься вимога – забезпечити дотримання цього положення. Відповідачами в позові фігурують Rust Movie Productions L.L.C. та один з продюсерів - Раян Сміт.

У двох позовах, поданих членами знімальної групи, стверджується, що Болдуїн мав перевірити, чи безпечна зброя, навіть після того, як він отримав запевнення від першого помічника режисера фільму, що це так.

«Актор не може визначати безпечність зброї, - йдеться в позовній заяві. - Це обов'язок інших людей на знімальному майданчику».

Як повідомлялося, 21 жовтня під час зйомок художнього фільму «Раст» у штаті Нью-Мексико американський актор і продюсер Алек Болдуїн випадково застрелив оператора – 42-річну громадянку України Галину Гатчінс (Андросович). Крім того, поранення дістав 48-річний режисер Джоел Соуза. Болдуїн вистрілив з реквізитної зброї, яка мала бути заряджена холостим патроном.

Фото: Santa Fe New Mexican

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-