У Києві проживає понад 400 тисяч переселенців - Лубінець

У Києві проживає понад 400 тисяч переселенців - Лубінець

Укрінформ
У Києві проживає понад 400 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

Про це сказав уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час відкритого засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при КМВА, передає кореспондент Укрінформу.

«У місті Києві, за нашими даними, більше ніж 400 тисяч громадян України зі статусом ВПО», - сказав Лубінець.

Він зазначив, що попри велику кількість ВПО, у Києві немає програми підтримки таких осіб. За його словами, таку програму необхідно напрацювати і дуже швидко.

«Я проїхав багато регіонів України, і, як правило, завжди на рівні області створено регіональну програму, прийняті програми підтримки з фінансовим ресурсом. Чи зроблено це в усіх регіонах України? Ні. Я, наприклад, здивувався, коли побачив, що в місті Києві такої програми немає», - сказав Лубінець.

Він зауважив, що загалом в Україні налічується 4,9 млн ВПО, 2,6 млн отримували фінансову допомогу.

«З 1 березня, на жаль, ми бачимо, що велика кількість, за нашими приблизними підрахунками, більше ніж 1 млн людей, перестануть отримувати таку допомогу. Ми розуміємо, що у нас на все не вистачає коштів. Ми підтримуємо дії уряду щодо верифікації осіб, яким надається фінансова допомога. Поряд з тим, ми будемо категорично проти, якщо ми побачимо, що найбільш вразливі категорії громадян України зі статусом ВПО не отримують такої допомоги», - сказав омбудсмен.

Читайте також: В Україні можуть розширити коло переселенців, які отримують державну допомогу

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів виділив ще понад 156 мільйонів гривень на компенсації за безоплатне розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-