Київ оголосить нові торги на право оренди Житнього ринку

Київ оголосить нові торги на право оренди Житнього ринку

Укрінформ
Київ подовжить термін подачі заяв для участі в аукціоні на право оренди приміщення Житнього ринку, яке є комунальною власністю, з п'яти до 25 днів.

Про це у Телеграмі повідомив київський міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ.

«Щодо рішення про здачу в оренду приміщення Житнього ринку, яке є комунальною власністю. Термін подачі заяв на аукціон, який під час воєнного стану законодавство встановлює від 5 днів, місто подовжить. І зараз законною процедурою оголосимо про нові торги, до яких потенційні інвестори матимуть максимальний за законом термін — 25 днів до відкритого аукціону», – написав Кличко.

Він підкреслив, що умовою оренди є збереження функціоналу та продовження роботи ринку. За його словами, у вимогах до орендаря — реконструкція критої будівлі, зокрема й її даху, ремонт інженерних комунікацій.

Як повідомлялося, Департамент підприємництва та розвитку промисловості Київської міської державної адміністрації повідомив, що передасть в оренду будівлю Житнього ринку за умови, що орендар збереже на першому поверсі продуктовий ринок.

У Києві відбудеться аукціон, на якому буде розіграно право оренди приміщення Житнього ринку. Початкова ціна лота становить майже 2,5 млн грн. Договір оренди буде укладений на 15 років, але може бути розірваний достроково, якщо не виконуватимуться його умови.

Читайте також: Кличко повідомив про звільнення директора Київпастрансу

Житній ринок на Подолі – один із найстаріших ринків столиці. Нинішнє його приміщення було збудоване у 1980 році, і сьогодні, після понад 40 років експлуатації, потребує капітальної реконструкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-