У Києві створять експертну групу з питань подолання наслідків пожежі на Осокорках

У Києві створять експертну групу з питань подолання наслідків пожежі на Осокорках

Фото
Укрінформ
У Києві створять експертну робочу групу, яка в найкоротші терміни опрацює питання подолання наслідків пожежі біля озера Тягле на Осокорках та оновлення зеленої зони в районі надзвичайної події.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМДА.

За словами заступника голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимира Прокопіва, “на виконання доручення Київського міського голови починаємо оперативно займатися ліквідацією наслідків надзвичайної події біля озера Тягле. Перший крок – ретельний аналіз ситуації та напрацювання плану відновлення зеленої екологічної зони за участю експертів і громадськості".

"Наша мета – сприяти якнайшвидшому відновленню знищеної екосистеми”, – зазначив Прокопів.

До робочої групи увійдуть представники Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, комунального об’єднання “Київзеленбуд”, комунального підприємства “Плесо”, Національного ботанічного саду імені Миколи Гришка, депутати Київської міської ради та представники громадськості.

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний поінформував, що пожежа 5 березня знищила близько 7% природної заплавної рослинності на вологих луках заказника місцевого значення “Осокорківські луки”, а загальна кількість випаленої рослинності склала близько 10 га.

“Під час спільного огляду території спеціалісти Державної екологічної інспекції столичного округу та Департаменту захисту довкілля виявили 4 знищених пожежею осередки. Загалом внаслідок інциденту вигорів трав’яний покрив. При цьому дерева та кущі в зоні надзвичайної події отримали поверхневі опіки кори та кореневої шийки, які не становлять загрози для їхнього подальшого зростання", – прокоментував Возний.

Як повідомляв Укрінформ, пожежа виникла ввечері 5 березня біля озера Тягле на площі близько 3 гектарів. Її локалізували о 23:15 та ліквідували о 23:57.

Читайте також: Пожежа на Осокорківських озерах: поліція розглядає всі версії, включно з підпалом - КМВА

Київський міський голова Віталій Кличко доручив КП "Київзеленбуд" оперативно зайнятися ліквідацією наслідків пожежі біля озера Тягле на Осокорках.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-