Пожежа на Осокорківських озерах: поліція розглядає всі версії, включно з підпалом - КМВА

Пожежа на Осокорківських озерах: поліція розглядає всі версії, включно з підпалом - КМВА

Укрінформ
Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко доручив правоохоронним органам, екологічним службам та іншим уповноваженим відомствам з’ясувати причини та наслідки пожежі на Осокорківських озерах.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

За попередніми даними, вигоріло близько 3 гектарів території, зокрема частина ландшафтного заказника "Осокорківські луки".

За словами Попка, якої саме шкоди завдав вогонь системі заповідних водно-болотних угідь, з’ясують екологи.

"Територія має природоохоронний статус - знищення флори та фауни там суворо заборонено. За такі дії Кримінальний кодекс України передбачає штраф 8,5 млн грн або позбавлення волі на 3 роки", - підкреслив він.

Як повідомив начальник КМВА, щодо розслідування причин пожежі він ще вчора звернувся до правоохоронців.

"Розглядатимуться всі версії, в тому числі і вірогідний підпал. Зараз на місці працює слідчо-оперативна група Дарницького УП ГУ НП у м. Києві", - зазначив Попко.

На території екопарку чергують пожежні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій і розрахунок БПЛА для моніторингу можливих повторних займань.

Як нагадав начальник КМВА, пожежа спалахнула ввечері 5 березня біля озера Тягле на площі близько 3 гектарів. Її локалізували о 23:15 та ліквідували о 23:57.

Рятувальники зафіксували, що сталося загоряння сухої трави й очерету на відкритій території. Гасіння пожежі було ускладнене підтопленням під’їздних шляхів. Крім рятувальників до ліквідації вогню долучилися екоактивісти та небайдужі кияни.

Читайте також: Кіберполіція викрила в Києві шахрайську «криптовалютну біржу»

До ліквідації пожежі сили ДСНС і КАРС задіяли шість одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 30 осіб особового складу. Також був залучений болотохід "Богун".

Житлова забудова столиці не пошкоджена, підкреслив Попко.

Пізніше в поліції Києва уточнили, що розпочали кримінальне провадження кримінальне провадження порушене за ч. 2 ст. 252 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду).

Наразі встановлюються причини загоряння, особи, які можуть бути причетними до пожежі, а також завдані збитки.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня рятувальники ліквідували пожежу у відселеній будівлі у Шевченківському районі Києва.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-