Рух поїздів метро на шести станціях «синьої» гілки відновлять влітку - Кличко

Рух поїздів метро на шести станціях «синьої» гілки відновлять влітку - Кличко

Укрінформ
Роботи на закритій ділянці "синьої" гілки метро між станціями «Либідська» та «Деміївська» йдуть за графіком. Вже влітку рух поїздів на шести станціях мають відновити.

Як повідомляє Київська міська державна адміністрація, про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передає Укрінформ.

«Зауважу, що роботи на закритій ділянці "синьої" гілки метро між станціями «Либідська» та «Деміївська» йдуть за графіком. Тому рух поїздів маємо відновити вже влітку. При ремонті ділянки метро, людям, які змушені робити пересадку, повертають на транспортну картку кошти за проїзд в наземному транспорті. Тож містяни не переплачують за проїзд, адже фактично сплачують лише один раз», – зазначив Кличко.

Він також спростував чутки про ймовірне закриття ще 22 станцій київського метро.

Читайте також: Фракція «УДАР» звернулася до СБУ через поширення недостовірної інформації про станції метро

«Це брехня, яку навмисне розповсюджують! Розповсюджують, щоб збурити людей. І це небезпечна тенденція. Бо коли брехали про зачинені нібито станції на "синій" гілці – в той час, як вони працювали як укриття, – люди не ходили в них як в укриття. Йдеться ж про безпеку людей!» – наголосив мер.

Кличко розповів і про мостові споруди, що перебувають в обмежено працездатному та непрацездатному станах і які потребують особливої уваги. Він зазначив, що фахівці підприємства «Київавтошляхміст» ведуть постійний моніторинг їх технічного стану як окремих конструктивних елементів, так і споруд в цілому. А також за необхідності виконують ремонтні роботи.

Читайте також: Між «Деміївською» та «Либідською» демонтують аварійну ділянку тунелю метро і побудують нову

Найближчим часом планують розпочати ремонтувати міст Метро. Ремонтні роботи триватимуть протягом року. Рух мостом повністю перекривати не будуть, тільки частково.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня минулого року влада Києва оголосила про зупинення руху поїздів на відрізку між станціями "Либідська" і "Деміївська".

За попередніми даними, вказані обставини виникли у зв’язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах, що призвело до підтоплення тунелю на вказаній ділянці метрополітену.

У зв’язку з підтопленням тунелів правоохоронці почали досудове розслідування.

У Департаменті патрульної поліції повідомили деталі змін в організації дорожнього руху у столиці після підтоплення частини станцій метро на "синій" гілці.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення, що закриті станції та вестибюлі «синьої гілки» метрополітену Києва використовуватимуться як укриття під час повітряної тривоги. Йдеться про станції від «Деміївської» до «Теремків».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-