У Києві відкрилась виставка «10 років агресії - 10 років спротиву»

У Києві відкрилась виставка «10 років агресії - 10 років спротиву»

Фото
Укрінформ
У Києві біля Головпоштамту відкрилась виставка «10 років агресії – 10 років спротиву», яка підготовлена на матеріалах Віртуального музею російської агресії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця виставка демонструє аспекти цієї агресії, цього спротиву. Тут включені матеріали Віртуального музею, зокрема, матеріали по історії агресії та спротиву в Криму, а також інформацію, яка ще не є матеріалами Віртуального музею, але яка розкриває нашу боротьбу в умовах широкомасштабного вторгнення", - сказав заступник голови Українського інституту національної пам'яті Володимир Тиліщак.

Він зазначив, що виставка відкривається у День кримського спротиву російській окупації, бо це той день, про який потрібно завжди пам'ятати.

Керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей зауважив, що виставка демонструє той факт, що війна триває вже 10 років, і тут показані три головні етапи - події в Криму, події на Донбасі та події після повномасштабного вторгнення. "Ми сподіваємось, що ця виставка додасть киянам та гостям столиці розуміння того, що у нас відбувається, та додасть розуміння війни, яка триває вже 10 років", - сказав Соловей.

Виставка містить 15 тематичних банерів. На кожному банері розкриваються різні аспекти російсько-української війни: злочини, руйнування, екологічні катастрофи, громадський спротив, морська та повітряна агресії, міжнародна консолідація, втрачена власність, злочини проти медіа та інші.

Читайте також: У Києві презентували виставку «Невидані дипломи» про загиблих українських студентів

Виставка підготовлена Українським інститутом національної пам’яті спільно з Центром дослідження безпекового середовища «Прометей» та Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Як повідомлялося, в Музеї історії міста Києва презентували виставку “PRO ЖИТТЯ. Слова. Листи. Нотатки”, де зібрані реальні історії українців від першої особи, написані у різні історичні періоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-