У Києві презентували виставку «Невидані дипломи» про загиблих українських студентів

У Києві презентували виставку «Невидані дипломи» про загиблих українських студентів

Укрінформ
У Культурно-мистецькому центрі НаУКМА презентували виставку "Невидані дипломи" про українських студентів, чиє життя забрала російська війна.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей проєкт про українських студентів, чиї життя забрало повномасштабне вторгнення. І виставка розкриває 40 історій тих, хто загинув від обстрілів чи на полі бою. Проєкт допомогла втілити в життя спілка українських студентів в Канаді "СУСК", які в перші моменти підсилювали нас інституційно", - сказала одна із засновниць проєкту Анастасія.

За її словами, головна мета проєкту - вшанувати пам'ять українських студентів, яких вбила Росія. Вона зазначила, що цим самим можна нагадати світу про війну, яка триває вже 10 років.

Проєкт «Невидані дипломи» був започаткований у січні 2023 року студентами НаУКМА, які перебували в Університеті Торонто за програмами академічної мобільності. Через персональні історії студентів Unissued Diplomas провадять культурну дипломатію по всьому світу, демонструючи справжню ціну української свободи.

Читайте також: У Києві внаслідок ракетної атаки загинула науковиця, яка викладала в Києво-Могилянській академії

За минулий рік відбулося 110 виставок у 24 країнах. Історії українських студентів були відтворені сімома мовами на чотирьох континентах, зокрема в провідних університетах Австралії, США, Канади, Великої Британії, Данії, Австрії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Індії.

Як повідомлялося, у Національному музеї історії України відбулось відкриття виставки «33/10», яка присвячена героїчному опору українців російському агресору.

Фото: НаУКМА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-