У Києві внаслідок ракетної атаки загинула науковиця, яка викладала в Києво-Могилянській академії

У Києві внаслідок ракетної атаки загинула науковиця, яка викладала в Києво-Могилянській академії

Укрінформ
Внаслідок російського обстрілу Києва 2 січня загинула науковиця, викладачка НаУКМА Людмила Шевцова.

Про це у Фейсбуці повідомляє Інститут гідробіології НАН України, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 2 січня 2024 року, під час терористичної ракетної атаки на Київ загинула Шевцова Людмила Василівна - доктор біологічних наук, професор, довгі роки - завідувач відділу Інституту гідробіології НАН України, в останні роки - викладач університету «Києво-Могилянська академія», - йдеться у повідомленні.

Як розповів Укрінформу заступник директора з наукової роботи Інституту гідробіології НАНУ Володимир Юришинець, Людмила Шевцова навчалася в КНУ ім. Шевченка з 1956 по 1961 роки, в Інституті гідробіології почала працювати на посаді лаборанта у 1961 році, закінчила аспірантуру і захистила кандидатську дисертацію у 1969 році, а докторську у 1991 році.

Певний час Людмила Шевцова очолювала відділ гідробілогії річкових систем Інституту гідробіології НАНУ і досліджувала фауну дна каналів, зрошувальних систем України, зокрема півдня України.

Як зазначив Юришинець, Людмила Шевцова була спеціалістом по двостулковим молюскам, у неї є роботи по Дністру, каналу Дніпро-Донбас, каналу Дунай-Сасик. Окрім цього, Щевцова працювала і у Середній Азії, досліджувала зообентос (сукупність тваринних організмів, що мешкають на дні водойм) каналів пустель.

«ЇЇ наукові доробки були присвячені дослідженню запобігання перешкодам, які можуть виникнути в каналах, оскільки робота каналів повʼязана з тим, що там поселяються різні організми, живі істоти, і можуть зменшувати пропускну здатність каналів, можуть обростати гідротехнічні споруди, насоси тощо. І саме з дослідженням таких екологічних наслідків і забезпечення нормальної якості води, характеристик водозабезпечення каналів Людмила Василівна багато працювала. У неї є методичні вказівки по боротьбі з дрейсенами, це двостулкові молюски, якими обростають гідротехнічні споруди в наших і не лише наших водоймах, в закритій зрошувальній системі. Саме по цій екології у неї було багато робіт», - розповів Юришинець.

Читайте також: СБУ заблокувала в Києві вебкамери, які «засвітили» роботу ППО

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня російські загарбники здійснили масовану атаку України засобами повітряного нападу різних типів.

Протиповітряна оборона України знищила 72 ворожі повітряні цілі, зокрема 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал».

У Києві падіння уламків російських ракет зафіксовано на території дев’яти районів. У Солом’янському районі столиці внаслідок ракетної атаки сталося загоряння у двох багатоповерхових житлових будинках. За попередніми даними, кількість постраждалих зросла до 49, загинули двоє людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-