У Солом'янському районі столиці облаштували інклюзивне укриття

У Солом'янському районі столиці облаштували інклюзивне укриття

Фото
Укрінформ
У Солом'янському районі Києва ГО “Fight For Right” облаштувала укриття для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення.

Як передає кореспондент Укрінформу, укриття знаходиться на вулиці Борщагівській.

Команда Fight For Right насамперед здійснила моніторинг укриттів і з’ясувала, де є значна потреба для людей з інвалідністю в доступних укриттях. Потім долучилася до ремонту – розробила план, придбала всі необхідні матеріали та облаштувала укриття у Солом'янському районі.

В укритті є доступна вбиральня, тактильні смуги, які до неї спрямовують, поручні, підсвітка (на випадок, якщо немає електрики), мнемосхема, інформаційні таблички тощо.

Проєкт здійснили за підтримки Посольства Великої Британії.

Проєктна менеджерка Fight For Right Карина Грицюк зазначила, що організація хоче показати місцевій владі, що можна облаштувати доступні укриття без витрачання величезних коштів.

Читайте також: Відновлення по війні: будувати краще, ніж було, «зеленіше» та інклюзивніше

“Укриття у житлових будинках є критично важливими. Наразі, як правило, ворог здійснює обстріл вночі. У цей час більшість людей перебувають вдома. Всюди живуть люди з інвалідністю, маломобільні групи населення. Тому доступність для таких людей треба робити всюди, де це можливо. Йти в укриття чи ні – це особистий вибір кожного, але потрібно такий вибір надати”, – наголосив експерт з архітектурної доступності та інклюзивних соціальних практик Володимир Висоцький.

У Солом'янському районі столиці облаштували інклюзивне укриття / Фото: ГО "Fight For Right"

Депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова зауважила: якщо укриття недоступне для людини на колісному кріслі, то не тільки ця людина, а й вся її родина туди не піде.

“Важливо розуміти, що безбар'єрність включає в себе можливість самостійно чимось скористатися. Історії про те, що добрі люди візьмуть разом і кудись когось занесуть, не повинно бути. Це принижує людину. Це не про гідність. Якщо місто незручне для якоїсь категорії громадян, воно незручне для всіх”, – наголосила Семенова.

Як повідомляв Укрінформ, на підконтрольній Україні території облаштували понад 60 тисяч об’єктів укриття для цивільного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-