Ділянку у Солом’янському районі перетворили на сміттєзвалище - керівник Київавтодору отримав підозру

Ділянку у Солом’янському районі перетворили на сміттєзвалище - керівник Київавтодору отримав підозру

Фото
Укрінформ
Керівнику «Київавтодору» оголосили підозру за фактом перетворення земельної ділянки в Солом’янському районі столиці на сміттєзвалище.

Посадовцю інкримінується службова недбалість. Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуці.

Підозрюваним у справі проходить також колишній керівник Шляхо-експлуатаційного управління (ШЕУ) по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Солом’янського району Києва. Йому інкримінується безпосередньо забруднення згаданої земельної ділянки.

За даними слідства, керівник «Київавтодору» не здійснював дієвий контроль над комунальними підприємствами району, чим допустив порушення згаданим ШЕУ природоохоронного законодавства.

Читайте також: Мав житло, але отримав на готель понад600 тисяч: ексдепутату Ради оголосили підозру

Нині встановлено, що у 2022-2023 роках ШЕУ Солом’янського району Києва за вказівкою свого начальника вивозило металобрухт, побутові відходи, пластик й автошини на земельну ділянку, призначену для вивезення лише снігу.

До таких дій комунальники вдавалися попри те, що мали угоди із низкою підприємств, які надають послуги утилізації відходів і вивезення сміття на спеціально облаштовані полігони.

Звезення будівельних і промислових відходів призвело до засмічення ділянки та забруднення хімікатами, що створило небезпеку для довкілля. Згідно з розрахунками Державної екологічної інспекції, заподіяні збитки становлять близько 278 млн гривень.

Як повідомляв Укрінформ, виконувача обов’язків директора одного з комунальних підприємств Голосіївського району Києва підозрюють у службовій недбалості з мільйонними збитками під час здійснення реконструкції гімназії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-