Кличко: Робимо все, щоб відновити рух поїздів між «Деміївською» та «Либідською» до кінця літа

Кличко: Робимо все, щоб відновити рух поїздів між «Деміївською» та «Либідською» до кінця літа

Укрінформ
Усі фахівці докладають максимум зусиль, аби до кінця літа ділянка столичного метрополітену між станціями “Деміївська” та ”Либідська” запрацювала у звичному режимі.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив в ефірі телеканалу “Київ”, передає Укрінформ із посиланням на сторінку КП “Київський метрополітен” у Фейсбуці.

“Ми вже отримали попередні висновки експертів Науково-дослідної судово-експертної установи стосовно причини деформації тунелю на “синій” гілці метро між станціями “Деміївська” та “Либідська”. Експерти говорять про помилкові проєктні рішення та неякісні будівельно-монтажні роботи зі спорудження конструкції тунелю цієї ділянки. Експертне дослідження ще триває. Остаточні висновки будуть надані після розробки котловану та обстеження й експертизи тунелю ззовні”, – зазначив Кличко.

Він зауважив, що ця ділянка тунелю проходить у надскладних гідрогеологічних умовах: ґрунти дуже водонасичені, з шаром торфу, дрібного і середнього піску.

За словами Кличка, “на сьогодні вже уклали договори на виконання проєктних та першочергових відновлювальних і підготовчих робіт. Для підсилення тунелю встановили тимчасові металеві риштування довжиною 72 метри. Огородили будівельний майданчик. Демонтували торговельні павільйони з легких несучих конструкцій. Тривають роботи з улаштування розвантажувальної плити для подальшої роботи на ній бурової установки та буріння паль”.

Читайте також: КМДА назвала попередню причину просідання тунелю метро між «Деміївською» і «Либідською»

“Проєктна документація буде надана на експертизу до 12 лютого. Експертиза триватиме 3-4 тижні. Та буде остаточно визначено вартість і уточнені терміни виконання робіт. Одразу після затвердження проєкту розпочнемо основні відновлювальні будівельні роботи”, – наголосив мер Києва.

Як повідомляв Укрінформ, засновник компанії "Автострада", підрядник відновлювальних робіт у столичному метрополітені заявив, що роботи над відновленням перегінного тунелю між станціями столичного метро "Деміївська" та "Либідська" планують завершити восени 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-