У Києві відкрили виставку про художника Івана Їжакевича

У Києві відкрили виставку про художника Івана Їжакевича

Фото
Укрінформ
В Національній історичній бібліотеці України відбулося відкриття пересувної банерної виставки «Живописні поеми І. С. Їжакевича».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«23 січня в Національній історичній бібліотеці України в межах старту освітнього проєкту Державного науково-методичного центру змісту культурно-мистецької освіти відбулося відкриття пересувної банерної виставки «Живописні поеми І. С. Їжакевича», - йдеться у повідомленні.

Директорка Державного науково-методичного центру Марина Бриль зазначила, що проєкт присвячений митцю, та підкреслила важливість популяризації культурної спадщини та розширення українського контенту в освіті.

Виставка «Живописні поеми І. С. Їжакевича» містить 14 банерів і розкриває різні аспекти митця.

На відкритті виставки всі присутні також змогли побачити 3-хвилинний фільм «Іван Сидорович Їжакевич», створений із архівних матеріалів, що зберігаються в Центральному державному аудіовізуальному та електронному архіві.

У Києві відкрили виставку про художника Івана Їжакевича / Фото: МКІП

У Національній історичній бібліотеці України банерна виставка буде експонуватися до 2 лютого.

Іван Їжакевич - видатний художник та ілюстратор, прожив 98 років, присвятивши цей тривалий період свого творчого життя створенню понад 10 000 картин. Його внесок у мистецтво визначається особливо численною колекцією Шевченкіани, яка налічує понад 200 робіт і розташована в різних музеях України та книжкових виданнях.

Читайте також: У Парижі одеський художник представить виставку про наслідки підриву Каховської ГЕС

Майстер ілюстрував твори визначних українських письменників, серед яких Леся Українка, Микола Гоголь, Іван Франко, Михайло Коцюбинський та інші. Іконописна спадщина художника зберігається в 20 храмах. Найвідомішим серед його храмових розписів є той, що прикрашає Трапезну церкву на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

Як повідомлялося, в Ірпені відбулося відкриття скульптури «Простір медитації для монаха» японського митця Йошио Ягі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-