Посол Австрії біля зруйнованої будівлі у Солом’янському районі підтримав українців

Посол Австрії біля зруйнованої будівлі у Солом’янському районі підтримав українців

Відео
Укрінформ
Посол Австрії в Україні Арад Бенкьо після ранкового російського обстрілу побував у Солом'янському районі столиці, де було зруйновано цивільну будівлю, аби продемонструвати солідарність з українцями.

Про це дипломат розповів у відео, записаному біля зруйнованої будівлі, передає Укрінформ.

«Цього ранку ми прокинулися від гучних вибухів. Росія знову спрямувала ракети на українські міста. Як ви бачите, цей цивільний будинок позаду мене у Києві був уражений, безневинні люди поранені, а цивільна інфраструктура зруйнована. Я приїхав сюди, щоб продемонструвати солідарність із сміливими громадянами цієї країни, висловити співчуття рідним та побажати якнайшвидшого одужання пораненим», – сказав Бенкьо.

Посол Австрії відзначив, що завдяки ефективній ППО вдалося запобігти великій кількості смертей і руйнувань.

«Я хочу подякувати всім причетним не лише як посол, а як приватна особа, яка живе у Києві. Австрія стоїть поруч з Україною», – зазначив дипломат.

Ракетна атака на Київ / Фото: Павло Багмут, Руслан Канюка, Укрінформ

Читайте також: Ранок розпачу: Київ і Харків після російських обстрілів

Як повідомляв Укрінформ, зранку 23 січня російські війська здійснили на Україну масовану ракетну атаку. Загарбники застосували загалом 41 засіб повітряного нападу, 21 ворожу ракету збила протиповітряна оборона.

За даними Київської міської військової адміністрації, станом на 11.30 внаслідок ракетного удару у Києві постраждали 22 людини, з них 13 госпіталізовані. Через ракетний удар виникло кілька пожеж – у Святошинському, Солом’янському та Печерському районах. Пошкоджень зазнали два багатоповерхові будинки, приватна будівля й автомобілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-