Ремонт тунелю метро за пів року реальний - експерт

Ремонт тунелю метро за пів року реальний - експерт

Укрінформ
Провести ремонт перегінного тунелю між станціями метро “Либідська” та “Деміївська” за пів року цілком реально.

Таку думку висловивила у коментарі Укрінформу інженер-будівельник, аспірант Національного транспортного університету Анна Мінюкова.

“Теоретично це реально. Все залежить від фінансування і його обсягу та об’єму робіт. Треба дивитись, коли розпочнуться роботи, там є багато комунікацій інших служб і це питання, як швидко вони зможуть їх перенести. Пів року – це позитивний сценарій, який цілком може бути, але можуть виникати питання. Однак ще більше питань викликають ідеї на три – п’ять років, це занадто тривалий ремонт. Це чистий популізм”, – вважає експерт.

Тривалість ремонту перегінного тунелю на 4-5 років спрогнозував голова Офісу трансформації Максим Бахматов. В ефірі телемарафону “Єдині новини” Бахматов заявив про можливість тривалого ремонту і навіть будівництва нового тунелю. “Три роки, два роки, може, п’ять років будуть будувати новий тунель. Цей тунель аварійний і його не зможуть відремонтувати, будуть будувати новий", – сказав Бахматов.

Читайте також: На ділянці столичного метро «Почайна»-«Тараса Шевченка» просідають тунелі, їх перекриють

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня 2023 року столична влада оголосила про припинення руху поїздів на відрізку між станціями «Либідська» і «Теремки» Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку із підтопленням тунелю.

Попередньо встановлено, що підтоплення відбулося через розгерметизацію тунелю. За даними фактом прокуратура розпочала досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-