У РНБО спростували російський фейк про закриття виїзду з Києва для «масового призову»

У РНБО спростували російський фейк про закриття виїзду з Києва для «масового призову»

Укрінформ
Російська пропаганда поширює фейк про перекриття виїзду з Києва нібито для початку масового призову чоловіків. Мета ворога – посіяти паніку в українському суспільстві.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«Ворожі TG-канали поширюють інформацію про те, що нібито столична влада закриває всі виїзди з міста, щоб почати «масово призивати всіх чоловіків». Як доказ рашисти поширюють повідомлення Служби відновлення і розвитку інфраструктури у Київській області щодо закриття мосту через канал у Вишгороді. Насправді поширювана рашистами інформація не відповідає дійсності. Закриття мосту повʼязане зі стартом його капітального ремонту на дорозі Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів, а не через масову мобілізацію», – йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, поширюючи такі маніпулятивні та неправдиві повідомлення, росіяни намагаються посіяти паніку в українському суспільстві.

Читайте також: МЗС спростувало фейк про обмеження на пересування українців усередині ЄС

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2023 року Міноборони уклало угоди із чотирма компаніями, які надали безкоштовно свої майданчики і почали співпрацю в інтересах поповнення українського війська мотивованими фахівцями. Нині оборонне відомство співпрацює із такими платформами розміщення вакансій: Lobby X, Work.ua, robota.ua, OLX Україна. 

Станом на 5 січня на профільних ресурсах рекрутингових компаній було зареєстровано 1847 актуальних вакансій від Сил оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-