На Байковому кладовищі у Києві відкрили меморіал Кравчуку

На Байковому кладовищі у Києві відкрили меморіал Кравчуку

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на Байковому кладовищі у Києві відкрив меморіал першому Президенту України Леоніду Кравчуку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Верховна Рада України.

Як наголосив спікер, цим Меморіалом увіковічуються пам’ять «справжнього державника України, людини, яка змінила хід історії, підпис якої стоїть під актом про розвал радянського союзу й створення Української держави», батька-засновника відродженої Української держави, за безпосереднього лідерства якого було прийнято Декларацію про її державний суверенітет, а згодом і Акт проголошення Незалежності.

На Байковому кладовищі відкрили Меморіал першому Президенту України Кравчуку Леоніду / Фото: Павло Багмут. Укрінформ

«Леонід Макарович був взірцем політичної мудрості, справжнього українства й великого патріотизму», — зауважив Стефанчук, акцентувавши, що пам’ятаючи про минуле й своїх героїв, Україна точно матиме майбутнє.

Читайте також: Леонід Кравчук очима земляків, або Чому у Великому Житині немає музею експрезидента

Як повідомлялось, Перший Президент незалежної України Леонід Кравчук помер 10 травня 2022 року у віці 88 років. Церемонія прощання відбулася 17 травня в Українському домі на Хрещатику, після чого першого Президента незалежної України поховали на Байковому цвинтарі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-