Столичний метрополітен розірвав договір на будівництво метро на Виноградар

Столичний метрополітен розірвав договір на будівництво метро на Виноградар

Укрінформ
Столичний метрополітен розірвав договір на будівництво дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар через зрив термінів будівництва.

Про це стало відомо з сайту Prozorro, передає Укрінформ.

Зазначається, що розірвання договору з Київметробудом відбувається відповідно до ст. 615 Цивільного кодексу України, а саме, у разі порушення зобов'язання однією стороною друга сторона має право частково або в повному обсязі відмовитися від зобов'язання, якщо це встановлено договором або законом.

За умовами складеного сторонами договору визначено право замовника відмовитися від цього договору та вимагати відшкодування збитків, якщо підрядник своєчасно не розпочав роботи або виконує їх настільки повільно, що закінчення їх у строк, визначений цим договором, стає неможливим.

«Враховуючи викладене та керуючись ст. 615 Цивільного кодексу України, п. 4.2.6 Договору та Постановою Північного апеляційного господарського суду від 09.11.2023 у справі № 910/13227/22 КП «Київський метрополітен» відмовляється від зобов’язань в частині виконання будівельних робіт за договором № 744-ДБМ-18 від 20.11.2018, про що повідомлено Підрядника», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Метро на Виноградар: в офісах Київметробуду провели обшуки через розтрати на будівництві

Зазначається, що раніше підряднику було перераховано понад 4 мільярди гривень. Після розірвання договору підрядник «Київметробуд» має його повернути.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня столична влада оголосила про припинення руху поїздів на відрізку між станціями «Либідська» і «Деміївська» Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку із підтопленням тунелю на вказаній ділянці.

Попередньо встановлено, що підтоплення відбулося через розгерметизацію тунелю. За даними фактом прокуратура розпочала досудове розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-