Метро на Виноградар: в офісах Київметробуду провели обшуки через розтрати на будівництві

Метро на Виноградар: в офісах Київметробуду провели обшуки через розтрати на будівництві

Фото
Укрінформ
Правоохоронці провели обшуки в офісах Київметробуду, експертної установи та підрядних організацій за фактом розтрати коштів на будівництві метро на Виноградар.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«Київська міська прокуратура спільно з Нацполіцією та ДСР НП України провели обшуки в приміщеннях АТ «Київметробуд», підрядних організаціях, експертній установі, а також в помешканнях осіб через розтрату коштів, виділених на будівництво метро на Виноградар», - ідеться в повідомленні.

Слідчі дії проведено на підставі ухвал суду у межах провадження, розпочатого за фактом розтрати коштів, виділених на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив «Виноградар» у Києві, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України).

За результатами проведених обшуків правоохоронці вилучили документацію щодо будівництва метрополітену на зазначеній ділянці. На теперішній час триває її дослідження.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: Кличко анонсував запуск станції метро на Виноградар наступного року

Як повідомляв Укрінформ, Київський міський голова Віталій Кличко запевняє, що роботи з будівництва метро на Виноградар тривають у і разі відсутності форс-мажорів його можуть відкрити навесні 2024 року.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-