У КМВА відреагували на інцидент із дітьми, яких під час тривоги не пустили в укриття

У КМВА відреагували на інцидент із дітьми, яких під час тривоги не пустили в укриття

Укрінформ
Інцидент з недопуском дітей до укриття в Святошинському районі Києва під час повітряної тривоги - неприпустимий випадок, вже зареєстровано кримінальне провадження і розпочато досудове розслідування.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації, передає Укрінформ.

«У Святошинському районі столиці під час повітряної тривоги двоє дітей – 11-річна дівчинка та 12-річний хлопчик - намагалися потрапити до укриття в школі, в якій вони і навчаються. Але охоронець не пустив їх, нібито через те, що діти були із собакою! Це неприпустимий випадок!» - наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

Фото: Київська міська прокуратура

Він повідомив, що наразі вже зареєстровано кримінальне провадження, і Святошинська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом «завідомого залишення без допомоги дітей, які перебували в небезпечному для життя стані і були позбавлені можливості вжити заходів до самозбереження».

Попко запевнив, що, як начальник військової адміністрації Києва, триматиме цю справу на особистому контролі.

«І тут важливо не лише знайти винних, але й з’ясувати головне - чому виник такий прецедент! Чим керувалась дана посадова особа!» - підкреслив він.

Начальник КМВА звернувся до кожного керівника, хто відповідальний за комплекс укриттів чи за одне, конкретне укриття в місті: «Проведіть внутрішню перевірку і роз’яснювальну роботу з персоналом, відповідальним за допуск людей! Всі мають розуміти і виконувати безапеляційне правило - усі укриття мають бути відчинені під час тривоги і доступні для всіх мешканців Києва без винятку! Це питання життя! Помилок вам ніхто не пробачить! Та й ви собі не пробачите».

Читайте також: Ракетні атаки на Київ: чим небезпечні ракети 48Н6ДМ

Попко додав, що військова адміністрація вживатиме всіх заходів (якщо доведеться - навіть непопулярних) аби такі кричущі випадки більше не повторилися, і всі кияни почувалися в рідному місті захищеними.

Як повідомлялося, у Києві 14 грудня пролунало 5 повітряних тривог загальною тривалістю майже 5 годин, під час яких ворог випустив кілька аеробалістичних ракет «Кинджал», зокрема і в напрямку Києва. Одну з ракет збила ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-