Ділянка метро між станціями «Теремки» і «Деміївська» не єдина проблемна - депутат Київради

Ділянка метро між станціями «Теремки» і «Деміївська» не єдина проблемна - депутат Київради

Укрінформ
Ділянка Київського метрополітену між станціями «Теремки» і «Деміївська» не єдина проблемна, є й інші.

Про це під час пресконференції в Укрінформі на тему “Стан Київського метрополітену. Як уникнути транспортного колапсу в столиці?” повідомив депутат Київської міської ради, голова депутатської фракції «Слуга народу» Андрій Вітренко.

“Ми чудово знаємо про закриття шести станцій, але ця проблема не єдина”, - сказав Вітренко.

Зокрема він зазначив, що це перегін між станціями "Героїв Дніпра”, "Мінської" та “Оболонь”, де просідають тунелі внаслідок будівництва ТРЦ DREAM. Також ділянка – між ст.м. "Почайна" та "Контрактова площа". Там також просідають тунелі, порушено габарит через неякісну конструкцію тунелів.

Читайте також: Кличко - про «синю» гілку метро: Пів року - приблизний термін закриття станцій, він може змінитися

На червоній гілці, за його словами, проблемною ділянкою є переїзд між станціями “Дніпро” та “Гідропарк”.

Своєю чергою депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова наголосила на необхідності приділяти увагу експлуатації наявних мереж і звернула увагу на незадовільний стан майже всіх інженерних споруд у столиці.

“У Києві не приділяється увага експлуатації мереж. Це стосується не тільки метрополітену. У такому ж стані у нас майже всі інженерні споруди у Києві. Мова про мости, систему водовідведення”, - сказала Семенова.

Читайте також: Рух закритою ділянкою столичного метро дублюють 77 автобусів і 20 тролейбусів

На її думку, під загрозою "всі життєво важливі системи у Києві".

Депутатка також звернула увагу на проблеми з функціонуванням наземного громадського транспорту столиці. "Скасовують маршрути громадського транспорту на користь приватних перевізників. Також не розбудовується трамвайна мережа, велоінфраструктура. Єдиним надійним громадським транспортом був метрополітен”, - констатувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві зупинили рух потягів метро на ділянці між станціями "Теремки" і "Деміївська" з міркувань безпеки та з урахуванням технічного стану тунелю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-